angelica lundell

diplomerad hudterapeut

Jag heter Angelica Lundell och är utbildad hudterapeut vid Elisabethskolan Swedish Skincare Academy i Göteborg, med examen från SHR

(Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation), samt Cidesco

(Comité International d'Esthétique et de Cosmétologie). 


För mig har hudvården de senaste åren blivit mer fokuserad på att behandla huden utifrån ett holistiskt tänk. Hudvård handlar inte bara om produkter och rutiner.

Det är först när vi sätter ihop alla delar, hudvård, behandling, livsstil, kost & mental hälsa, som vi kan uppnå de resultat vi önskar.

Därför är varje behandling hos mig unik, den fokuserar på dig & dina behov i stunden.


Jag älskar det jag gör & brinner för bra ekologisk hudvård!

 

Jag ser fram emot att träffa och få ta hand om dig!

Varmt välkommen! 

maria åkerberg

Maria Åkerbergs hudvårdsprodukter tillverkas av Dermanord i Sverige. Maria Åkerberg är en ekologisk serie där man endast använder ekologiskt odlade vegetabiliska oljor. Produktkonceptet baseras på Aromaterapi och Fytoterapi; växternas inneboende kraft. Alla färger och dofter i produkterna kommer från eteriska oljor och växtextrakt.

Du kan läsa mer om Maria Åkerbergs filosofi om du klickar på länken nedan.

OM MARIA ÅKERBERG

Maria Åkerbergs produkter är ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom företaget Dermanord som producerar märket Maria Åkerberg. Målet är helt naturliga produkter med 100% ekologiskt innehåll. Alla produkter tillverkas i Sverige men råvarorna kan vara hämtade från hela världen. Alla råvaror är ekologiska.

Maria Åkerberg själv hade tänkt öppna en hudvårdssalong engång i tiden och till den behövde hon produkter. Hon sökte efter en produktserie helt utan mineraloljor och syntetiska ingredienser men hade svårt att hitta några produkter som stämde överens med hennes krav. Utifrån egna behov tog Maria (som också är kemist) fram ett antal produkter som med tiden blivit en hel serie. Ett av Sveriges mest omtyckta ekologiska produktkoncept.

MILJÖMEDVETENHET

Maria Åkerberg har miljövänliga förpackningar och miljövänliga innehåll. All plast kan komposteras men även återvinnas och förbrännas. Vid förbränning av förpackningarna bildas enbart koldioxid och vatten, som när vi andas. Dermanord är anslutna till REPA och SGÅ. Majoriteten av förpackningarna tillverkas fem mil från fabriken i Frillesås, man försöker alltid arbeta så lokalt det går. Då flaskorna levereras tas samtidigt tomma kartonger tillbaka och återanvänds. Själva flaskorna tillverkas av återvinningsbar plast. Så glöm inte att lämna dina flaskor till återvinning när de är slut.

VARIATIONER AV PRODUKTERNA

Eftersom Maria Åkerberg jobbar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall - som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Sheasalva - beror det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser. Produkterna ändras något i doft efter hand som förpackningen har varit öppnad.

HÅLLBARHET/DATUMMÄRKNING

Produkterna är datummärkta - månad först och år sist - om hållbarheten är under 3 år. Datumet gäller oöppnad förpackning. Alla cremer bör förbrukas inom 6 månader efter öppnande. Symbolen "Öppen burk" (PAO, Period After Opening) anger hållbarhet efter öppnandet. Gäller produkter med hållbarhet mindre än 30 månader.

FULLSTÄNDIG INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Alla produkter är självklart fullständigt innehållsdeklarerade. Från 1999 är det lag på enhetlig innehållsdeklaration inom EU. Alla medlemsländer har enats om att ha gemensamma latinska/internationella namn på de många olika ingredienserna. Maria Åkerberg har valt att gå ett steg längre och översätter därför de latinska/internationella namnen till svenska. Översättningen är mer en förklaring än en direkt översättning av namnet, som i många fall hade blivit ett lika krångligt namn på svenska. Du hittar alla ingredienslistor på mariaakerberg.com samt på förpackningarna.

KONTROLL AV RÅVAROR OCH SLUTPRODUKTER

Alla ingredienser kontrolleras på laboratorium innan de får lov att användas i Maria Åkerbergs produkter. Slutprodukterna testas på laboratorium och människor.

KONSERVERING OCH FÖRTJOCKNINGSMEDEL

Som förtjockningsmedel används Xantangum och endast vegetabiliska oljor. Som konserveringsmedel används naturliga alternativ som vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på produkterna. Alla Maria Åkerbergs balmer går bra stoppa fingrarna i vid användning. Det finns inget vatten i produkterna och bakterier kan ej överleva en längre tid.

INVÄNJNING AV NYA HUDVÅRDSPRODUKTER

Tänk på att vänja in huden när du byter hudvårdsmärke och inte börja med alla produkter samtidigt. Det tar ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya produkter och innan du ser en tydlig förbättring. Initialt kan man uppleva en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar som kan blomma upp. Detta är en del av utrensningsprocessen som sker i början och är helt normalt. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.