Hudsmart-logga-20191

massage & spabehandlingar

vilken behandling ska jag välja?

Idag finns det många olika typer av massage- och kroppsbehandlingar 
och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja.  

När du har ont:
Boka en djupgående massage eller koppning, vi rekommenderar att du bokar 75/90 minuter, då får vår terapeut tid att verkligen hjälpa dig.  

När du behöver slappna av: 
Boka en Klassisk massage - som genom dofter från eteriska oljor i samband med flödande muskelknådningen ger en lättare känsla i både kropp och sinne. 

När du vill ha mer, boka en kroppsskrubb eller en kroppsinpackning, som är vårdande för både kroppen, musklerna, huden och sinnet.  

Regelbunden massage förebygger trötthet och smärta vilket bidrar till att du känner dig lugnare, mjukare och rörligare. Massagen ökar blod och lymfcirkulationen och bidrar till att musklerna blir smidigare och mer elastiska. Vid massage frisätts ”lugn och ro”-hormonet oxytocin och på så sätt minskas halten av stresshormoner i kroppen. 

massage

djupgående massage

Detta är en kraftfull, behandlande massage som går på djupet, mjukar upp stela muskler och löser upp spänningar.


I behandlingen ingår rådgivning och produktrekommendation. Massagen är därför några minuter kortare än den totala behandlingstiden. 

45 min - 595 SEK
60 min - 745 SEK
75 min - 895 SEK
90 min -  1095 SEK

klassisk massage

Välgörande massage som genom knådning, glidningar och tryck mjukar upp stela muskler och löser spänningar. Bra vid stress då massagen löser upp spänningar  och ger en behaglig och skön avslappning.
  
I behandlingen ingår rådgivning och produktrekommendation. Massagen är därför några minuter kortare än den totala behandlingstiden. 

45 min - 595 SEK
45 min Rygg-, axel- och nackmassage 
75 min - 895 SEK
75 min Helkroppsmassage

koppningsmassage

Koppning eller koppningsmassage är en mycket effektiv behandling som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och används ofta som komplement till annan alternativ medicinsk behandling.

Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar blod- och lymfcirkulation samt vävnadsvätskor, med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast. Användningsområden är framförallt olika typer av smärtsyndrom, lätt reumatism, dålig cirkulation och låg ämnesomsättning, träningsvärk eller muskelsmärta och mag- och tarmproblematik. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen. Svett- och talgkörtlars funktion förbättras och slaggprodukter dras ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. Koppning påverkar hudstrukturen och kan därmed göra att bindväven känns fastare efter behandlingen.
Boka en tid och testa själv!

För att bibehålla och tillgodose sig de långvariga positiva effekterna bör du gå på koppingen regelbundet. 

60 min 845 SEK
90 min 1145 SEK


HUR FUNGERAR KOPPNING?
Koppningsmassage utförs genom att dra kopparna (glas eller plast) över huden. Koppning utförs antigen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling. Statiskt utfört sitter kopparna kvar på huden i 10 till 15 minuter, för att lösa upp besvärliga muskelknutor eller för att påverka organens flöde av blod och energi. Undertrycket som skapas av koppen ökar blodcirkulationen mycket effektivt i både leder, muskler och associerade organ. Man kan få märken på huden där kopparna suttit, de försvinner efter ett par dagar. Du bör inte sola 1-2 dagar efter koppningen eftersom det kan ge kärlbristningar.

KONTRAINDIKATIONER:
- Graviditet (> 4e månad)
- Allvarliga hudproblem eller hudskador
- Åderbråck om benen behandlas
- Vid hjärtproblem och om du tar blodförtunnande mediciner
- Vid förkylning eller feber
- Om du har haft cancer/tumör de senaste 5 åren (rådfråga din läkare) 
- Nyopererad (går bra efter 6 månader) 

lymfmassage

Lymfmassage hjälper till att avlägsna slaggprodukter och hjälper  kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet vid intag av mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare, samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad.
Lymfmassage rekommenderas även för gravida från v 13 och framåt. 

Lymfmassage ger bland annat effekter som dessa: 
- transporterar bort överskottsvätska & slaggprodukter
- verkar muskelavslappnande
- kan lindra sömnproblem
- motverkar celluliter
- minska halten av stresshormonet kortisol
- motverkar infektioner & lindrar värk

105 min - 1445 SEK
135 min - 1795 SEK


TIPS! För att få mer ut av din behandling rekommenderar vi att du kommer tidigare och bastar i vår IR-bastu 30-60 minuter innan din behdling påbörjas. 

En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperaturbastu, som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Den låga temperaturen, 40-50 grader, gör det möjligt för personer som inte tål höga temperaturer eller på grund av hälsoskäl, t ex högt blodtryck, att även de bastubada.

Strålningsvärmen från infrabastu värmer upp kroppen direkt och inte genom luften. Värmen går på detta vis upp till tre gånger djupare in i kroppen. Infrarött ljus har förmågan att direkt tränga igenom kroppens vävnader till ett djup av 4-5 cm.
Den infraröda energin gör att man svettas 2-3 ggr mer än i en traditionell bastu. Den djupa uppvärmningen av muskelvävnader och inre organ leder till ökat blodflöde genom vidgade blodkärl och stimulerad hjärtverksamhet.
Detta leder till positiva effekter för muskler och leder samt hjärt-/kärlkonditionen. Kroppen bekämpar naturligt infektioner genom att höja kroppstemperaturen.

Hot Stone massage

Hot Stone massage ger en djupare avslappning, inre lugn och ett positivt energiflöde i kroppen. Värmen från stenarna i kombination med massagen ger ett ökat blodflöde och syretillförsel, det i sin tur hjälper till att transportera bort toxiner (gifter) från musklerna. Effekten förhöjs av de eteriska oljorna vars effekter påverka såväl sinnet som kroppen.  

En behandling för dig som tycker om värme och behöver stressa ner.  
Ej lämplig för dig som är gravid

45 min - 645 SEK
Halvkropp baksida (rygg & ben) 
90 min - 1195 SEK
Helkropp

spabehandlingar

body scrub

Den perfekta kombinationen av avslappning och cirkulationsökning, en  kroppsbehandling som inleds med helkroppsskrubb, sedan en varm och skön dusch och avslutas med en massageapplikation i varm olja och body lotion. 

Perfekta inför solsemestern och sommaren. Body Scruben peelar bort döda hudceller och oljan i kombination med Body lotion mjukgör och återfuktar huden så att du får en jämnare och mer hållbar solbränna.

Välj 75 eller 90  minuter för en skön klassisk massage efter din skrubb.   

45 min - 625 SEK
75 min - 995 SEK
90 min - 1145 SEK

royal body treatment

Lyxbehandling som inleds med en välgörande kroppsskrubb, skrubben stimulerar cirkulationen, peelar bort döda hudceller och gör att huden lättare kan ta upp näring & fukt från efterkommande produkter.

Sedan följer en avstressande helkroppsmassage i Royal Body Oil som ökar spänsten och elasticiteten i huden samt verkar uppstramande. Tillsammans med Body Lotion som binder fukt i huden & mjukgör. 
En skön hand- och fotmassage följs av en avslappnande ansiktskur där vi rengör och peelar huden för att sedan massera in våra mest lyxiga produkter från Maria Åkerbergs More-serie. Du får en härlig ansiktsmassage som slussar ner fukt, vitaminer och näring i huden och ger fantastisk lyster. Vi avslutar behandlingen med en avkopplande skalpmassage. 

105 min - 1395 SEK

anti cellulite treatment

En detoxande behandling som motverkar celluliter, förbättrar blodcirkulationen och hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter och överflödig vätska.

Skrubb av vader, lår och stuss, följs upp av kraftfull djupgående bindvävsmassage med Anti Cellulit Oil. Efter massagen appliceras en lerinpackning och under tiden att den får verka, avnjuter du en skön axel- och nackmassage. Efter en varm dusch får du en massageinsmörjning av hela kroppen med Body Lotion.
 
För bästa resultat görs behandlingen som kur á 5 gånger. 
Pris 3395 (ord. 3975)
5 behandlingar, en Body Scrub 200 ml & en Anticellulit olja 125 ml

För bästa resultat, följ upp behandlingen hemma med Body Scrub 2-4 gånger i veckan och smörj/massera lätt med Body & Massage Oil Anticellulit varje kväll.
 
Rekommenderas ej för gravida & citrusallergiker kan reagera på citrusoljorna i Anti cellulit oil.

60 min 795 SEK

Papaya body dream treatment

En helkroppsbehandling med exotisk papaya, drömmig vit choklad och vanilj som är  förförande för både sinne och kropp. 
 
Njut av en dubbelskrubb med Papaya peeling och Salt Scrub White Chocolate. Skalpmassage medan papayapeelingen verkar & en avslutande klassisk helkroppsmassage där Body Lotion och Body & Massage Oil White Chocolate med kakaosmör och vaniljextrakt som mjukgör och återfuktar huden. 

Välj 90 minuter om du önskar ansikts-peeling, fuktmask & ansiktsmassage. 

75 min - 995 SEK
90 min - 1195 SEK